Slide

Hoe ziet de ouder-kind PMT module er uit?

Het onderzoek bestaat voor deelnemers uit een telefonische screening, korte dagelijkse vragenlijstjes (die ongeveer één minuut duren om in te vullen), verschillende periodieke vragenlijsten (allemaal door de onderzoekers geregeld) en wekelijkse ouder-kind PMT sessies. In totaal bestaat de ouder-kind PMT module uit acht sessies*. Hiervan zijn vijf sessies met het kind en de ouder in de zaal en drie evaluatiegesprekken.

De sessies richten zich op het probleemgedrag waar het kind het meeste last van heeft in het dagelijks leven.

Iedere sessie duurt 30-45 minuten, afhankelijk van de aandacht spanne van het kind. De structuur is als volgt opgebouwd:

  • Sessie 1: Startgesprek
  • Sessie 2 : Observatiefase
  • Sessie 3: Evaluatiegesprek 1
  • Sessie 4 & 5: Oefenfase
  • Sessie 6: integratiefase
  • Sessie 7: (Eind)evaluatiegesprek
  • Sessie 8: Integratiefase

Voor jou als PMTer houdt deelname in dat je de achtsessies geeft zoals beschreven staat in de module. Je wordt getraind in het geven van de module voordat je het traject begint. Bij deze training leer je ook de andere deelnemende PMTers kennen, én krijg je nog extra informatie over de recente ontwikkelingen met betrekking tot ADHD.

De twee evaluatiegesprekken die je houdt met ouder(s) zullen bestaan uit het terugkijken en evalueren van videobeelden die zijn opgenomen tijdens de sessies.

Met welke ouder je de interventie uitvoert, wordt willekeurig bepaald. Dat kan dus de vader zijn, of de moeder, de ouder met ADHD of de ouder zonder ADHD.

*De ouder-kind PMT module is nog in ontwikkeling, waardoor het mogelijk is dat er nog wijzigingen plaatsvinden.

Related Articles

Welke cliënten/deelnemers kunnen er meedoen?

Welke PMTers kunnen er meedoen?

Ouder-kind PMT